Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Mijn naam is Amber Moonen – geboren in 1993 te Hilversum. Ik heb een grote liefde voor verhalende beelden, die ik uit in mijn werk als beeldend kunstenaar. In 2015 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool voor Beeldende Kunst en Vormgeving Amsterdam. Na mijn studie ben ik me gaan verdiepen in het werken met olieverf.

Al op jonge leeftijd ontwikkel ik een interesse voor tweedimensionale mediums. Wat mij aanspreekt is het moment van rust waarin een medium mij dwingt, evenals zijn rijke geschiedenis. Het intrigeert mij hoe het schilderen of tekenen van een beeld meer afstand creëert van de werkelijkheid en hierdoor de ruimte voor eigen interpretatie groeit.

Mijn werk bouwt voort op oude kunstschilder tradities, maar bezit desalniettemin veel eigenheid, is figuratief en karakteriseert zich door een zekere ingetogenheid en verstilling. In veel van mijn vrije werk zet ik de mens centraal. De persoon dient als een figurant in het beeld dat ik wil maken.

In het portfolio kunt je mijn persoonlijk werk bekijken.
Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op.


@