Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Mijn naam is Amber Moonen – geboren in 1993 te Hilversum. Ik heb een grote liefde voor verhalende beelden, die ik uit in mijn werk als beeldend kunstenaar en illustrator. In 2015 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool voor Beeldende Kunst en Vormgeving Amsterdam. Na mijn studie ben ik me gaan verdiepen in het werken met olieverf.

Al op jonge leeftijd ontwikkel ik een interesse voor tweedimensionale mediums. Wat mij aanspreekt is het moment van rust waarin een medium mij dwingt, evenals zijn rijke geschiedenis.

De jury van de internationale Picture This!-illustratiewedstrijd 2021 (van Uitgeverij Lemniscaat: Jean Christophe Boele van Hensbroek, Eline de Viet, Mark Janssen, Fred Wartna en Ellen Vesters) scheef over mijn illustraties het volgende:

Lovend is de jury unaniem over het werk van Amber Moonen. Het verhaal vertelt over de ontmoetingen van een meisje met zeedieren. Sterke beelden, geraffineerd qua compositie en intrigerend qua verhaal. Elke prent is raak, de dieren: walvis, kwallen en een olifant, zijn goed getroffen en tot in het kleinste detail interessant. Zo vertelt alleen al het oog van de walvis zoveel. Betoverend en heel bijzonder zijn typeringen die vallen in het juryoverleg. Het vakmanschap van Amber Moonen staat buiten kijf.’

In het portfolio kun je mijn persoonlijke werk bekijken.
Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op.


@