Even voorstellen

Mijn naam is Amber Moonen – geboren in 1993 te Hilversum. Ik heb een grote liefde voor verhalende beelden, die ik uit in mijn werk als beeldend kunstenaar en illustrator. Al op jonge leeftijd ontwikkel ik een interesse voor tweedimensionale mediums, zoals aquarel en potlood. Wat mij aanspreekt is het moment van rust waarin deze mediums mij dwingen, evenals hun rijke geschiedenis.

In 2015 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool voor Beeldende Kunst en Vormgeving Amsterdam. Na mijn studie ben ik me gaan verdiepen in het werken met olieverf. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met het creëren van nieuwe beelden en het bestuderen van de wereld om mij heen. Een heel klein torretje kan zo mooi zijn, als je de moeite neemt er echt even naar te kijken.

Met mijn illustraties ben ik een van de winnaars van de illustratiewedstrijd Picture This! 2021. De jury, bestaande uit de volgende mensen van Uitgeverij Lemniscaat: Jean Christophe Boele van Hensbroek, Eline de Viet, Mark Janssen, Fred Wartna en Ellen Vesters, scheef het volgende over mijn werk:

Lovend is de jury unaniem over het werk van Amber Moonen. Het verhaal vertelt over de ontmoetingen van een meisje met zeedieren. Sterke beelden, geraffineerd qua compositie en intrigerend qua verhaal. Elke prent is raak, de dieren: walvis, kwallen en een olifant, zijn goed getroffen en tot in het kleinste detail interessant. Zo vertelt alleen al het oog van de walvis zoveel. Betoverend en heel bijzonder zijn typeringen die vallen in het juryoverleg. Het vakmanschap van Amber Moonen staat buiten kijf.’

Amber Moonen in actie

In het portfolio kun je mijn persoonlijke werk bekijken.

Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact op.

 Volg mij ook op Instagram!


@